Wond opgelopen tijdens bereiden van kip

Reageren
0
0

Tijdens het bereiden van kip heb ik een wond opgelopen in mijn vinger door een snij beweging, loop ik nu risico op salmonella?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 26 augustus 2015 22 41
3940 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je de wond goed hebt ontsmet niet

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 augustus 2015 22 52
0
Ik heb het snijwond goed afgewassen met water, zeep en vervolgens wat parfum alcohol erop gespoten, zal dit voldoende zijn?
(Anoniem at 26 augustus 2015 23 35)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De kippen worden gecontroleerd en omdat u dit snel heeft ontsmet is dit een hele kleine risico… vertrouw je het echt niet loop even langs bij huisarts

Gemarkeer als spam
Geschreven door Recept
Beantwoord door 26 augustus 2015 23 42
0
Ik heb het snijwond goed afgewassen met water, zeep en vervolgens wat parfum alcohol erop gespoten, zal dit voldoende zijn?
(Anoniem at 26 augustus 2015 23 49)
0
Als je dit meteen na de actie hebt gedaan, kan ik dat het voor 80% voldoende is… vertrouw je het toch niet? ga dan even langs huisarts. maar ik denk niet dat je iets oploopt.
(Recept at 26 augustus 2015 23 59)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je het hebt opgelopen, dan krijg je na 6-10 uur de klachten: buikpijn, maag/darm-krampen diarree.. ga dan toch langs huisarts

Gemarkeer als spam
Geschreven door Recept
Beantwoord door 27 augustus 2015 0 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bij wondcontact ontstaat er geen salmonella vergiftiging. Dus buikpijn en maag- darmkrampen treden dan ook niet op. Dat is alleen maar het geval als er rauw vlees dat besmet is wordt gegeten.
De wond kan hooguit gaan infecteren en ontsteken. Je handen goed wassen met water en zeep voor min. 15 seconden zou dan voldoende moeten zijn. Parfum alcohol is niet zo goed. Die kan namelijk een irritatie van de wond veroorzaken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 augustus 2015 0 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Er was een wondje open gegaan tijdens het snijden van rauwe kip.
Ik heb 5 min later de wond afgespoeld en met betadine en een pleister. Is dat voldoende om geen salmonella op te lopen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Henk
Beantwoord door 25 augustus 2018 23 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is voldoende

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 augustus 2018 1 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Gleed uit tijdens het snijden van lamsvlees bij mijn vinger heb een diepe wond eerst wilde het niet stoppen met bloeden na lange tijd onder water gespoeld.Ik heb de wond niet geïnfecteerd. Is dat wel goed?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Selina
Beantwoord door 6 september 2019 0 10
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]