Kans op Slokdarmkanker

Reageren
Categorie:
0
0

Geachte, in het JBZ hebben ze op 30-12-2015 een stukje dikkedarm van 19cm verwijderd met een kwaadaardige tumor van 5,8cm, verder hebben ze een jaar later weer een laparoscopisch onderzoek gedaan in mijn dikkedarm zie verslag:
Datum afname: 31-01-17
CONCLUSIE:
Slijmvliesbiopten sigmoid: tubulair adenoom met laaggradige dysplasie.
==========================
nu hebben ze ook na een onderzoek op 27-03-2017 een slokdarm onderzoek gedaan met Röntgenopnames en is gebleken dat ik last heb van Slokdarmspasme/Passageklachten, nu is mijn vraag: is er geen vergrote kans dat d nog aanwezige (Laaggradige-)cellen in mijn slokdarm kunnen “op gaan spelen” en derhalve een vergrote kans op Slokdarmkanker aanwezig is en daarom niet zinvol zou zijn om de intervallen van keuringen korter op elkaar laten plaatsvinden, op mijn eigen verzoek hebben ze op 15-01-2018 een op de afdeling Endoscopie een Laparoscopisch onderzoek gedaan in mijn Slokdarm-Maag-Twaalfvingerigedarm, en is onderstaande verslag/conclusie uit ontstaan:CONCLUSIE:
I biopten maagantrum: geen afwijkingen. Geen ontstekingskenmerken van betekenis, geen intestinale metaplasie, geen helicobacter pylori.
II maag antrum en corpusslijmvliesbiopten met focaal intestinale metaplasie. Geen dysplasie.Hooguit geringe chronische ontsteking. Geen helicobacter pylori.
III biopten slokdarm: geen ontstekingskenmerken van betekenis. Geen beeld van eosinofiele oesophagitis.
Dus samenvattend hoe is het op te lossen om, desnoods zelf, weer pop korte termijn onderzoeken te doen want na een gesprek met weer een andere specialist had deze volgende conclusie: Bespreking
Bij patiënt(e) is sprake van slokdarmdysmotiliteit. Er bestaat hiervoor geen goede behandeling. Onderliggende pathologie is met genoemde onderzoeken mijns inziens voldoende uitgesloten.
Ik zie geen reden voor surveillance, echter patiënt dringt hier zeer aanhoudend op aan. Ik ben met hem overeengekomen om over 3 tot 5 jaar met u surveillance te heroverwegen. Mijns inziens volstaat dan een X-slokdarm.
Ik maakte met patiënt(e) geen nieuwe afspraak.
Conclusie
Dysmotiliteit slokdarm zonder aanwijzing voor onderliggende pathologie.
Actuele medicatie
o.a.
omeprazol capsule msr 20mg; oraal; 2 x per dag 1 capsule heel met water innemen cg heel doorslikken, niet kauwen
Met collegiale groeten,
MDL arts
U bij voorbaat dankend voor de door u te nemen moeite in deze en verblijf ik met vriendelijke groet,

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Gerry
Gevraagd op 24 juni 2018 12 23
526 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

In verband met de bescherming van de privacy, heb ik enkele persoonlijke gegevens verwijderd. Ik kan de vraag wel begrijpen, maar niemand kan daar op antwoord op geven. Vooralsnog, op basis van de onderzoeken, is er geen reden om aan een verhoogde kans te denken. Ik denk ook niet dat het zinvol is, om op korte termijn een heronderzoek te laten doen. De periode van 3-5 jaar die de arts noemt is dan toch gebruikelijk, omdat de aangetroffen laaggradige cellen, naar verwachting niet op korte termijn verdere problemen zouden veroorzaken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 juni 2018 12 41
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Mijn dank voor uw snelle antwoord, de reden van mijn gedachte is dat ik, helaas dicht bij mij, diverse malen gezegd is: maakt u zich niet ongerust, maar als voorbeeld mijn schoonzus had borstkanker en liet ook nog de “gezonde” borst amputeren, dan heb ik tenminste die chemo niet, bleek later op de plaats waar de gezonde borst had gezeten 4 tumoren aanwezig waren en gelezen hebbende dat bij Slokdarmkanker men het voor zo’n 85-90%” te laat ziet, derhalve mijn, zonder in paniek te geraken, bijzondere aandacht hierin, nogmaals mijn dank en met groeten, J. Ger van den Hurk

Gemarkeer als spam
Geschreven door Gerrie
Beantwoord door 25 juni 2018 15 43
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]