Oesofagitis

Reageren
Categorie:
0
0

Hallo,

Ik ben een tijd geleden, op 22-jarige leeftijd, gediagnosticeerd met een glijbreuk 2cm en gepaard gaande met refluxoesofagitis(met mucosale laesie, 1 mm oftewel slokdarmzweer).

Ik moet nu 8 weken maagzuurremmer (pantoprazol 40 mg) gebruiken.

Het is nu week 6 maar het is grofweg gezegd nog op en af. Ik heb niet het idee dat het geneest of ik ben bang(komt ook door de werking van pijn) in de hersenen) het iets anders is. (Dat het met een belangrijk bloedvat te maken heeft).

(Pijn is altijd pathologisch, en niet goed).

Veel water drinken en boeren lijken de pijn klachten te verminderen.

Wat nu?

Groetjes,

Thomas Hoyle.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Thomas
Gevraagd op 17 april 2018 22 04
113 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als de medicijnen niet werken moet je terug gaan naar de specialist….De breuk geneest er niet van. De klachten zouden wel kunnen afnemen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 april 2018 22 06
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat die breuk niet herstelt weet ik. De vraag is nu, hoe kan ik er omheen werken.
Als ik de maagzuurremmer niet inneem, dan krijg ik na eten bijna voortdurend last van maagzuur. Bij bukken stroomt het rechtstreeks terug de slokdarm in, dat kan ik zo vertellen.Die kringspier werkt niet goed. Maag was trouwens ook roodachtig, door overproductie van maagzuur, (nu denk ik niet meer). Ook heb ik vaak last van een vieze lucht uit de maag/slokdarm(een etterachtige geur).
Hoe werkt het met directe suiker?, ijs, chocola, frisdrank, koek, snoep, taart etc? Veroorzaakt dat directe infectie op de zweer, door een piek in bacteriën en bacteriezuur(geen maagzuur)? Zal anti-biotica of een slijmvliesbeschermer er goed tegen werken?
Bloedonderzoek blijkt ook niet zoveel te zeggen steriele- en lichte infectieuse ontstekingen kunnen niet worden aangetoont, heb achteraf gehoord gekregen van de huisarts…

Gemarkeer als spam
Geschreven door Thomas
Beantwoord door 17 april 2018 22 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Suikers hebben in ieder geval een ongunstige invloed op de productie van het maagzuur. Die zou je dus zoveel mogelijk moeten vermijden.
Met bloedonderzoek is dat inderdaad niet altijd aan te tonen, maar wel met een gastroscopie. Een maagzuurremmer is toch een beproefde methode of eventueel een operatie ingreep

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 april 2018 22 51
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]