✔
|
Privé antwoord
De soep zou hooguit zuur kunnen worden en het vlees wel bederven. Je zou er dan ziek van kunnen worden.
De soep moet eigenlijk wel koken als de rauwe balletjes erin gaan totdat ze gaar zijn. Als ze ver genoeg is afgekoeld, moet ze wel de koelkast in.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Kunnen balletjes die gaar zijn geworden nog bederven? De soep kookte wel toeen de balletjes er in gingen en ook tot ze gaar waren. Maar toen de balletjes er in gingen heeft mijn moeder de soep na een of 2 uur aann de kook gebracht. Dus rauwe balletjes hebben lang in koude soep gezeten bij kamertemperatuur. En ze zet de afgekoelde soep nooit in de koelkast. Heb ik nu kans op voedselinfectie/voedselvergiftiging?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Ja ook die kunnen nog bederven als ze niet goed worden bewaard.
ergens klopt er iets niet:
“De soep kookte wel toeen de balletjes er in gingen en ook tot ze gaar waren.”
EN
“Maar toen de balletjes er in gingen heeft mijn moeder de soep na een of 2 uur aann de kook gebracht. Dus rauwe balletjes hebben lang in koude soep gezeten”
je spreekt jezelf tegen.
Rauwe balletjes in koude soep bij kamertemperatuur is niet goed.
Of je er ziek van wordt? geen idee. Misschien wel, misschien niet, maar dat zul je dan morgen wel merken
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Sorry nadat ik op verzenden had gedrukt zag ik de fout zelf ook. Mijn moeder had de soep gemaakt en uit gezet. Toen de balletjes gerold en erin gedaaan en soep stond dus uit. Toen na 1 of 2 uur de soep pas aan gezet, dit doet ze eigelijk altijd. En de soep daarna als balletjes gaar zijn een dag op kamertemperatuur bewaren, kan je daar ziek van worden? Aangezien daar ook rauwe balletjes in hebben gezeten, en sowieso?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Het is niet goed omdat zo te doen. Rauwe balletjes horen in de soep gedaan te worden als deze aan de kook is zodat de balletjes goed en snel gaar kunnen worden. Of je er ziek van gaat worden zul je wel merken….het hoeft niet.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Het is nu 20 uur geleden, zou ik dat nu al moeten merken dan? Gisteren 6 uur na het eten wel dunnere ontlasting/diarree, maar zat ook een normale drol bij
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Je dunnere ontlasting zou ook gewoon van de soep kunnen zijn, zonder dar er iets mis mee is. Het drijft gewoon wat meer in je darmen.
Het heeft geen zin om je daar nou zo druk over te maken. Je kunt er toch niets meer aan doen. Als je ziek zou worden merk je dat wel
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Hoe bedoel je gewoon van de soep?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Hoe kan ik dit dan het beste doen met de soep af laten koelen? De inhoud van de pan is na 2 uur niet op kamertemperatuur.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Wachten totdat ze op 30-35 graden is en ze dan in de koelkast zetten.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Enn dat is na 2 uur ongeveer wel?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Die vraag kan ik je niet beantwoorden. dat kun je voelen of proeven…
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Maar is het niet erg als de soep langer buiten de koelkast staat? Hoe lang is het maximale? Moet je met of zonder deksel af latem koelem en het versnellen door pan in koud water te zetten; of is dat niet verstandig?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Hoe lang moeten rauwe balletjes met de soep meekoken?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Het gehakt was wel iets verkleurd (bruinig) vooral aan buitenkant. Maar het rook normaal. Volgens datum tm vandaag goed. Maar wel alleen bij maximaal 4 graden, onze koelkast is warmer. Maar het gehakt rook normaal. En alls ik de gehaktballetjes nu kook met soep kan ik die soep morgen dan nog eten omdat de balletjes maar tm 12 juli goed zijn?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
De houdbaarheidsdatum geldt voor het rauwe gehakt gehakt. Na bereiding kun je het gekoeld nog 2 dagen bewaren
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
En dat het verkleurd is? Kan dat een teken zijn dat het bedorven is? Denk dat je dat wel zou ruiken? Het was gekruid gehakt
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Als het bedorven zou zijn, ruik je da wel of proef je het op zijn minst
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Dus verkleuring kan normaal zijn? Proefde het niet.. want was sterke tomatensoep..
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
bedorven vlees proef je wel hoor….
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Shit… mijn schoonmoeder heeft de soep al snel na het eten in de koelkast gezet. En hij was dus nog veel warmer.. wat kan hiermee gebeuren, omdat hij te warm in koelkast is gezet?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Niks, koelt hij ook sneller af…
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Omdat u zei dat je moet wachten tot hij 30-35 graden is. Wat is daar de reden van? Mijn schoonmoeder heeft hem 30 minuten nadat hij gekookt heeft in de koelkast gezet maar in die 30 minuten zat de deksel erop. En nu heb ik hem uit de koelkast gehaald..
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Omdat de koelkast anders meer stroom verbruikt om de temperatuur constant te houden. Meer niet.
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Oke bedankt! Dus de soep wordt niet zuur en kan er ook niet door bederven?
Gemarkeer als spam
|
✔
|
Privé antwoord
Ik wil bij deze Tandor prijzen voor zijn geduld ...
Gemarkeer als spam
|