♥ 0 |
Goedendag, Gaarne heb ik een vraag over mijn bloeduitslagen en behandeling. Er is onlangs een vitamine b12 tekort geconstateerd met een waarde van 30. Na 6 jaar als vegetariër te hebben geleefd maar in die tijd wel genoeg zuivelproducten en vitamine b tot me hebben genomen is dat tekort dus alsnog ontstaan. Nu eet ik intussen alweer 3 jaar vlees (3x in de week). Nu heb ik mijn b12 waarden laten uitdraaien en zie ik dat het binnen 8 maanden van 150 naar 30 is gezakt (werd er eerder niet voor behandeld). Heeft dit tekort en de klachten mogelijk een onherstelbare schade? En hoe valt dit te verklaren? In eerste instantie bleef de huisarts het op Ehler Danlos gooien (waarmee ik ook gediagnosticeerd ben). De dokter blijft het momenteel op vegetarisme gooien waarbij ik zelf mijn twijfels heb (die bespreekbaar zullen worden gemaakt maar pas over 5 weken dus) Samengevat: Waardoor zou het tekort kunnen zijn ontstaan? Uit de periode dat ik een vegetarische levensstijl erop nahield? Ondanks dat ik genoeg vitamine b12 (spray zowel als pil) zuivel, noten en bladgroenten at? Met vriendelijke groet,
Gemarkeerd als spam
Antwoord toevoegen
|
Vit b12 waarde 30
Reageren